Προς περικοπές θέσεων εργασίας η Yahoo

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 09:40
UPD:09:44

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ θέσεων εργασίας – πιθανόν εκατοντάδες – σχεδιάζει να ανακοινώσει εντός του μηνός η Yahoo, αποκάλυψε στο Reuters πηγή προσκείμενη στο θέμα. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο, ο ακριβής αριθμός των απολύσεων πιθανόν να γνωστοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου, όταν η εταιρεία θα ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματά της.

«Θα υπάρξει μείωση του προσωπικού», δήλωσε η ίδια πηγή στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «πιθανόν οι απολύσεις να ανέλθουν σε εκατοντάδες. Στο τέλος του 2007 η Yahoo απασχολούσε περί τους 14.000 εργαζομένους, έναντι 11.600 που απασχολούσε το 2006, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, η Yahoo εκτιμά πως το τέλος του 2008 θα τη βρει με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, γεγονός που σημαίνει πως η εταιρεία θα προβεί πιθανότατα μέσα στο έτος σε προσλήψεις σε συγκεκριμένα τμήματά της.

Ο αμερικανικός κολοσσός αγωνίζεται να ανακάμψει μετά από δύο έτη έντονου ανταγωνισμού που αντιμετώπισε, τα οποία οδήγησαν σε επιβράδυνση των εσόδων του σε περίπου 12%. Οι αναλυτές αναμένουν πάντως πως η ανάπτυξη των εσόδων κατά το τέταρτο τρίμηνο θα ανέλθει σε περίπου 15%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα