Χ. Αλμούνια: «Δεν υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης»

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 11:25
EPA/OLIVIER HOSLET

Την ελπίδα ότι θα αποκατασταθεί η ηρεμία στις χρηματαγορές εξέφρασε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Χοακίν Αλμούνια ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης.

«Δεν ομιλούμε περί διεθνούς ύφεσης. Ομιλούμε για κίνδυνο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας», τόνισε ο Αλμούνια στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας της Ε.Ε. και ενώ καταγράφονται σημαντικές απώλειες στα ασιατικά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

«Ελπίζω ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ηρεμία στις χρηματαγορές εντός των προσεχών ημερών. Το θέμα είναι να μάθουμε πώς οι ΗΠΑ θα αποτρέψουν μια ύφεση. Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν μέτρα. Ελπίζω ότι θα είναι σε θέση να αποτρέψουν μια ύφεση και στην περίπτωση αυτή πιστεύω ότι θα αποκατασταθεί η ηρεμία», τόνισε ο Αλμούνια.

Και ενώ στις διεθνείς χρηματαγορές καταγράφονται σημαντικές απώλειες, στο Νταβός της Ελβετίας αναμένονται σήμερα περισσότεροι από 2.500 πολιτικοί, επιχειρηματίες και επικεφαλής διεθνών οργανισμών για να συζητήσουν διεθνή οικονομικά ζητήματα.

Στο ετήσιο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιασούο Φουκούντα, ενώ μεταξύ των επιχειρηματιών που θα λάβουν μέρος είναι ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft και οι πρόεδροι της Sony Corporation και της Coca Cola.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα