Ποσοστό στη Swiss Re απέκτησε ο Μπάφετ

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008 09:23

ΠΟΣΟΣΤΟ 3% απέκτησε η Berkshire Hathaway του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ στη Swiss Re, με αντάλλαγμα μερίδιο στις επιχειρήσεις της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κορυφαίας εταιρείας αντασφάλισης παγκοσμίως. Επιπλέον, η Berkshire αναμένεται να αποκτήσει το 20% των μονάδων ασφάλισης ακινήτων και ατυχημάτων της ελβετικής εταιρείας εντός της επόμενης πενταετίας.

Η Swiss Re σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα έσοδα από τις πωλήσεις για τη χρηματοδότηση προγράμματος επαναγοράς μετοχών, η αξία του οποίου θα φτάσει ως το 1,75 δισ. ελβετικά φράγκα (1,6 δισ. δολάρια).

Στόχος του 77χρονου Μπάφετ είναι να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του εκτός των ΗΠΑ και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της Berkshire – η αξία της οποίας εκτιμάται στα 210 δισ. δολάρια – τη στιγμή που η κερδοφορία από τις ασφαλιστικές μονάδες της έχει αρχίσει να περιορίζεται και το δολάριο έχει αποδυναμωθεί.

Η ανακοίνωση της Swiss Re δημοσιοποιήθηκε πριν το άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Ζυρίχης. Χθες, η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 7,1% στα 73,6 φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα