Διευρύνονται οι απώλειες στην Ευρώπη μετά τις δηλώσεις Τρισέ

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008 13:39

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Fed.

Ως γνωστόν, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ που προχώρησε χθες σε αιφνιδιαστική μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,75% στο 3,50%.

«Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά ακόμη περισσότερο σε δύσκολες περιόδους σημαντικών αναπροσαρμογών και αναταράξεων, ευθύνη της κεντρικής τράπεζας είναι να προσηλωθεί στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ώστε να αποφευχθεί μεγαλύτερη αστάθεια στις αγορές», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ σε ευρωβουλευτές.

Αρνητικά επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία και τα απογοητευτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών της Ευρωζώνης.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 5.686,5 μονάδες (-0,93%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.723,88 μονάδες (-2,45%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 6.631,74 μονάδες (-2,03%).

Το ευρώ εξασθένησε έναντι του δολαρίου και του γεν, ενώ η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε και πάλι κάτω από τα 89 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα