Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Siemens

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 09:23

ΑΝΩΤΕΡΑ των προσδοκιών εμφανίστηκαν τα κέρδη της Siemens κατά το πρώτο οικονομικό τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της πώλησης του τμήματος ηλεκτρονικών για αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, τα κέρδη της μεγαλύτερης μηχανολογικής εταιρείας στην Ευρώπη διαμορφώθηκαν στα 6,43 δισ. ευρώ ή επτά ευρώ ανά μετοχή από 739 εκατ. ευρώ ή 0,8 σεντς ευρώ ανά μετοχή που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

Η κερδοφορία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι την «έβλεπαν» στα 5,32 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις της Siemens ενισχύθηκαν κατά 10% στα 18,4 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία πούλησε την ανωτέρω μονάδα στην Continental AG, έναντι 11,4 δισ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για την επέκτασή της στους τομείς της φροντίδας υγείας και ενέργειας και για επαναγορά μετοχών.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Siemens, το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 10 δισ. ευρώ – το μεγαλύτερο που θα έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία – πρόκειται να ξεκινήσει τον προσεχή Απρίλιο.

Παράλληλα, στα σχέδια του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Πίτερ Λέσερ, συμπεριλαμβάνεται η αναδιάρθρωση των εννέα τμημάτων της εταιρείας σε τρεις μονάδες, η εξοικονόμηση πόρων καθώς και ο περιορισμός των διοικητικών κλιμακίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα