Ισχυρή ανάκαμψη στα χρηματιστήρια

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της SG
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 10:57
UPD:11:13

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ άνοδο σημειώνουν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές ύστερα από το ράλι των χρηματιστηρίων σε ΗΠΑ και Ασία. Ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές δίνουν και τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα του γερμανικού κολοσσού Siemens.

Παράλληλα, διατηρείται η φημολογία ότι η ΕΚΤ θα προβεί σε μείωση του επιτοκίου αναφοράς ακολουθώντας το παράδειγμα της Fed, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Τρισέ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/24/1466617.htm .

Ωστόσο, χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η επενδυτική ψυχολογία παραμένει εξαιρετικά ευμετάβλητη και εμφανίζονται ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα διατήρησης της ισχυρής ανοδικής τάσης.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 5.749,3 μονάδες (2,5%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.825,53 μονάδες (4,07%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 6.692,42 μονάδες (3,93%).

Ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α. σημειώνει άνοδο πάνω από 4%.

Ωθηση από την τεχνολογία

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο τεχνολογικός κλάδος με τη μετοχή της φινλανδικής Nokia να ενισχύεται κατά 9%. Η εν λόγω εταιρεία θα ανακοινώσει γύρω στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) τα οικονομικά της αποτελέσματα για το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου.

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της SG

Σημειώνεται ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της Societe Generale ανεστάλη ύστερα από την αποκάλυψη απάτης, η οποία ενδέχεται να στοιχίσει στην τράπεζα 4,9 δισ. ευρώ.

Δηλώσεις για το θέμα αναμένεται να κάνει σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

ING: Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις για την κρίση

Eννέα ερωτήματα για την κατάσταση στις μετοχικές αγορές θέτει η ING Investment Management http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/24/1466542.htm . Επισημαίνοντας ότι από τις αρχές του έτους οι μετοχικές αγορές παγκοσμίως έχουν απολέσει σχεδόν το 10% της χρηματιστηριακής τους αξίας, ο οίκος αναφέρει ότι η ήπια ύφεση στις ΗΠΑ έχει προεξοφληθεί, ενώ οι μεγαλύτερες ανησυχίες έχουν να κάνουν με επέκταση της κρίσης στις αναδυόμενες αγορές και σημαντική υποχώρηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, όχι μόνο του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η ING Investment Management εκτιμά ότι οι Αμερικάνοι επενδυτές θα μειώσουν τις επενδύσεις που έχουν εκτός των ΗΠΑ και αυτό το γεγονός θα καταστήσει τις μετοχές των ΗΠΑ περισσότερο ελκυστικές, αλλά και θα ενισχύσει το δολάριο.

Νέα άνοδος στο Τόκιο

Εντονα ανοδικές τάσεις επικράτησαν και σήμερα στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο, καθώς το χθεσινό ράλι της Wall Street συνέβαλε στη διατήρηση του θετικού κλίματος.

Ώθηση στις ιαπωνικές μετοχές έδωσε και δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση εξετάζει έκτακτα μέτρα για τη στήριξη της χρηματιστηριακής αγοράς.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 2,1% και τερμάτισε στις 13.092,78 μονάδες.

Μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 2,8%, σημείωσε ο δείκτης Topi διαμορφούμενος στις 1.284,45 μονάδες.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι κλάδοι τραπεζών και real estate.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα