ΥΠΕΧΩΔΕ: Στο σχέδιο πόλης 112.053 στρέμματα

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 16:25

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ πόλης εντάσσονται 112.053 στρέμματα σε διάφορες περιοχές της χώρας μετά την απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 18 εκατ. ευρώ – μέσω του ΕΤΕΡΠΣ - η ολοκλήρωση πολεοδομικών μελετών.

Πρόκειται για περιπτώσεις που εκκρεμούσαν εδώ και 25 χρόνια και με τη χρηματοδότησή τους προωθείται η ολοκλήρωση 20 μελετών γενικών πολεοδομικών σχεδίων, πακέτο 130 πολεοδομικών μελετών και επτά μελετών πράξεων εφαρμογής που είναι και το τελευταίο στάδιο πριν την ένταξη στο σχέδιο πόλης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, η εικόνα των εκκρεμοτήτων και η αντιμετώπισή τους έχουν ως εξής:

Από 20 μελέτες Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων που ανατέθηκαν το 1997 έχουν ολοκληρωθεί επτά εκ των οποίων έχουν αποπληρωθεί τρεις. Χρηματοδοτείται η ολοκλήρωση και αποπληρωμή των υπολοίπων.

Από το πακέτο των 130 Πολεοδομικών Μελετών και Μελετών Πράξεων Εφαρμογής που αφορούν στο σύνολο της επικράτειας και βρίσκονται σε διάφορα στάδια εξέλιξης, έχουν ήδη παραληφθεί 11, εκ των οποίων ορισμένες δεν έχουν αποπληρωθεί. Χρηματοδοτούνται με 17 εκατ. ευρώ την εκπόνηση και ολοκλήρωση των υπολοίπων.

Χρηματοδοτείται, επίσης, η ολοκλήρωση τεσσάρων Μελετών Πράξεων Εφαρμογής (ΠΕ) περιοχής Ελαιώνα που εκκρεμούν από το 1991 και αφορούν σε τμήματα των Δήμων Αθηναίων, Ταύρου, Αιγάλεω και Περιστερίου.

Χρηματοδοτείται, τέλος, η ολοκλήρωση τριών Μελετών Πράξεων Εφαρμογής (ΠΕ) της Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης (ΕΠΑ) που αφορούν τις περιοχές «Θέατρο» και «Γεφύρια» του Δήμου ¶ργους και την περιοχή «¶τταλος - ¶γιος Νικόλαος Γειτονιά 2» του Δήμου Καματερού. Πρόκειται για εκκρεμότητα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα