Βιώσιμη λύση για την Ο.Α. ζητούν οι πράκτορες

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008 10:20

ΒΙΩΣΙΜΗ λύση για το θέμα της Ολυμπιακής, ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες, ως προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου της αυτοδιαχείρισης του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Οπως εξήγησε, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), Γιάννης Ευαγγέλου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που παραθέτει το διοικητικό συμβούλιο και η επιτροπή αεροπορικών θεμάτων του ΗΑΤΤΑ, για τις αεροπορικές εταιρείες, «η συνέχιση του έργου της Ολυμπιακής παράλληλα με το σημαντικό έργο που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει η Aegean μέσα σε ένα σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον που θα διασφαλίζει όρους υγιούς ανταγωνισμού αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη και των δύο εταιρειών και την εδραίωση ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού ελληνικού κλάδου αερομεταφορών ο οποίος έχει χώρο και έργο και για άλλες εταιρείες που εμπλουτίζουν την προσφορά υπηρεσιών αερομεταφοράς από και προς τη χώρα μας».

Όπως χαρακτηριστικά είπε με νόημα στις συζητήσεις που ακολούθησαν «αν οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί δεν ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για την κατάκτηση του Διαστήματος, κανείς άνθρωπος δεν θα είχε πατήσει ποτέ πόδι στη Σελήνη, ο ανταγωνισμός είναι τροφή για την ανάπτυξη των εταιρειών και η έλλειψη του η αιτία που οδηγεί στον γιγαντισμό και την παρακμή τους. Τις χρειαζόμαστε και τις δύο- κι ακόμη περισσότερες- και χρειάζονται η μία την άλλη».

Αναφερόμενος στις σχέσεις τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιρειών, ο κ. Ευαγγέλου επεσήμανε ότι «ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές υπάρχουν για τους όρους συνεργασίας των τουριστικών γραφείων και των αεροπορικών εταιρειών και τους τρόπους διάθεσης των αεροπορικών εισιτηρίων, εκ των πραγμάτων, η μεταξύ τους σχέση είναι άρρηκτη και επιβεβλημένη και με αυτή την λογική θα πρέπει να δομηθούν οι σχέσεις τους στο μέλλον».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα