Ρύπανση μικρής έκτασης στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008 11:01

Ρύπανση από διάσπαρτα τμήματα ελαφρών πετρελαιοειδών, έκτασης περίπου 5 Χ 80 τ.μ., διαπιστώθηκε, χθες το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα πέριξ του Φ/Γ πλοίου ‘CLIPPER MELODY’, σημαίας Μπαχάμες, το οποίο ήταν παραβεβλημένο στον λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής ενημερώθηκε η πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου για την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων αποτροπής περιορισμού και αντιμετώπισης της ρύπανσης. ¶μεσα επιλήφθηκε με μέσα και προσωπικό εξειδικευμένη εταιρεία αντιμετώπισης και εξουδετέρωσης ρυπάνσεων και τοποθετήθηκαν πλωτά φράγματα, που απέκλεισαν την ρυπανθείσα περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η διαδικασία απορρύπανσης περατώθηκε επιτυχώς απογευματινές ώρες χθες.

Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης συνελήφθη ο πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου και θα προσαχθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα κατά την αυτόφωρη διαδικασία. Επίσης, έχει κινηθεί η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα