Cosmote: Αδεια τρίτης γενιάς στην Cosmofon

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008 18:12

Τη μοναδική άδεια 3ης γενιάς στην πΓΔΜ απέκτησε η Cosmofon, θυγατρική της Cosmote, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να διαθέσει προηγμένες υπηρεσίες 3G.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Ρυθμιστικής Αρχής της χώρας (AEC), στην COSMOFON κατακυρώθηκε φάσμα 2Χ15 MHz συν 1x5 MHz, το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και ευέλικτου δικτύου UMTS, παρέχοντας υψηλές ταχύτητες έως 3,6 Mbps, μέσω της τεχνολογίας HSDPA.

Το συνολικό τίμημα για την απόκτηση της άδειας και την εξασφάλιση του παραπάνω φάσματος ανέρχεται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πέτρος Λεύκοβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOFON, δήλωσε: «Για την COSMOFON η απόκτηση της μοναδικής άδειας 3ης γενιάς στη χώρα αποτελεί ορόσημο στην πορεία της εταιρίας. Μετά την απόκτηση των τεσσάρων τοπικών αδειών WiMax, η κατακύρωση στην COSMOFON άδειας 3ης γενιάς αναδεικνύει την τεχνολογική πρωτοπορία της εταιρίας στην αγορά της πΓΔΜ. Συνεπής με τις δεσμεύσεις της, η COSMOFON θα προσφέρει στους συνδρομητές της καινοτόμες υπηρεσίες που βασίζονται στις τεχνολογίες 3G και WiMax».

Αξιοποιώντας το προηγμένο τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο 2ης γενιάς, που καλύπτει όλη τη χώρα, η COSMOFON ξεκινά άμεσα το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του δικτύου 3ης γενιάς, με στόχο να είναι πολύ σύντομα σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της τεχνολογικά προηγμένες και ποιοτικές υπηρεσίες επικοινωνίας, καταλήγει η ανακοίνωση της Cosmote.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα