Στα 90 δολ./βαρέλι υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 10:13
UPD:10:30

ΣΤΑ 90 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου, καθώς οι αποδυναμωμένες παγκόσμιες χρηματαγορές πυροδότησαν ρευστοποιήσεις, παρά τις εκτιμήσεις ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής του στη συνάντηση της Πέμπτης.

Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου υποχωρούσε, στις 09.46 ώρα Ελλάδος, κατά 71 σεντς, διαμορφούμενη στα 90,00 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένη εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 14 σεντς, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Στο Λονδίνο η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 60 σεντς στα 90,30 δολάρια το βαρέλι.

«Οι traders ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους πριν από τη σύνοδο του ΟΠΕΚ, γι’ αυτό το λόγο καταγράφονται κάποιες ρευστοποιήσεις», υποστηρίζει ο Tetsu Emori της ιαπωνικής Astmax Futures.

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η τιμή του αργού κατέγραψε σημαντική πτώση, λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών σχετικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και τον αντίκτυπο που θα έχει μια ενδεχόμενη ύφεση στις υπόλοιπες οικονομίες του πλανήτη. Παρόλα αυτά, ανέκαμψαν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση δημοσιονομικών μέτρων αξίας 150 δισ. δολαρίων από την κυβέρνηση Μπους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα