Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 11:30

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ευθεία βρίσκεται η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, τόνισε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά μιλώντας σε εκδήλωση στην Καρδίτσα.

Αλλάζουμε με τόλμη το Ασφαλιστικό μας σύστημα, που σήμερα αναπαραγάγει αδικίες και ανασφάλεια, υπογράμμισε η υπουργός, προσθέτοντας ότι οι αλλαγές θα δώσουν «τις λύσεις που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των πολλών και ενσωματώνουν τις πολιτικές που δίνουν τέλος στις σημερινές αδικίες και μεριμνούν για τους εργαζόμενους των επόμενων γενεών».

Στο μεταξύ, στην απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και «δυναμική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που αποσκοπεί στην ανατροπή του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος» κατέληξαν μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών -Πειραιώς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωσή τους, για το επίμαχο θέμα του Ασφαλιστικού, κατά τη συνάντηση επαναδιατυπώθηκε η αντίθεση στην πολιτική ενοποίησης των Ταμείων που έχει στόχο την ουσιαστική κατάργησή τους και τη λεηλασία των αποθεματικών τους. Επίσης, «εκφράστηκε η αντίθεση στην επιδιωκόμενη δημιουργία ενός τελείως ανομοιογενούς ασφαλιστικού μορφώματος, το οποίο τελικά θα βλάψει το ασφαλιστικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία».

Επίσης, όπως αναφέρεται, «αποφασίστηκε να υπάρξει μία τελευταία συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, στις 12.00, κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα