Γ. Αλογοσκούφης: Θερμοκοιτίδα προόδου το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 13:32

Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft αποτελεί σημαντικό στοιχείο της συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας και του ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής της κυβέρνησης, σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Κέντρου.

Όπως είπε ο υπουργός, το Κέντρο Καινοτομίας προβλέπεται να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο Κέντρο Ανάπτυξης Λογισμικού που θα βοηθήσει την επιχειρηματικότητα και θα υποστηρίξει ταλαντούχους Έλληνες φοιτητές μέσα από τη συνεργασία του με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

«Όσοι έχουν καινοτόμες ιδέες, θα μπορούν να τις δοκιμάσουν στην πράξη και να τις αναπτύξουν σε ένα περιβάλλον με εξειδικευμένα στελέχη. Και θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας στην παγκόσμια αγορά. Παράλληλα, το πλαίσιο προστασίας της πνευματικής τους ιδιοκτησίας θα διασφαλίζει τα μέγιστα δυνατά οφέλη και για τους ίδιους αλλά και για τη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης και τόνισε:

«Το Κέντρο Καινοτομίας θα λειτουργήσει σαν μια θερμοκοιτίδα για να εκκολαφθούν νέες εφαρμογές λογισμικού που θα μπορούν, εάν επιτύχουν, να διαδοθούν στην παγκόσμια αγορά. Αποτελεί, λοιπόν, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft μια μεγάλη ευκαιρία για όσους έχουν ταλέντο στην πληροφορική, ώστε χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν εκτός Ελλάδας, να μπορέσουν να δημιουργήσουν και να προοδεύσουν».

Στο σημείο αυτός ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε πως για την κυβέρνηση αποτελεί βασική προτεραιότητα η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και η αποτελεσματική ενσωμάτωσή τους στην οικονομία και την κοινωνία.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια», σημείωσε ο υπουργός, «η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ σημαντικό δρόμο στις τεχνολογίες και ειδικότερα στον τομέα του γρήγορου Internet - των ευρυζωνικών δικτύων», και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Δημιουργούμε μια Ψηφιακή Ελλάδα που προσφέρει νέα τεχνολογικά εργαλεία για όλες τις πτυχές της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας μας. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτόν τον στόχο υπηρετούμε με την Ψηφιακή Στρατηγική που ήδη διανύει το τρίτο έτος εφαρμογής της. Και τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα δικαιώνουν τις επιλογές μας».

«Η γνώση και η τεχνολογία αποτελούν στη σημερινή εποχή καθοριστικούς παράγοντες για την πρόοδο και την ευημερία μιας χώρας. Ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα έχουν οι χώρες που έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού που έχουν», κατέληξε ο Γιώργος Αλογοσκούφης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα