ΟΑΕΔ: Έως 15/2 οι αιτήσεις για τους Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 18:17

Λήγει την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και Νήσων, για υπαγωγή στο γενικό πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ν.Ε.Ε.) έτους 2007, με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργου Βερναδάκη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο προσδιορισμός της καταληκτικής ημερομηνίας έγινε προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα Ν.Ε.Ε. του έτους 2007 και να ξεκινήσει νέο πρόγραμμα για το τρέχον έτος.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατομμυρίων ευρώ πρόγραμμα επιχορήγησης συνολικά 6.000 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, για τη δημιουργία της δικής τους μικρής επιχείρησης, είχε καταρτισθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ. στις 24 Ιουλίου του 2007.

Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 10.000 ευρώ για όλες τις κατηγορίες ανέργων και στα 12.000 ευρώ για άνεργες μητέρες ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου, για ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών, μακροχρόνια ανέργους και πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, (μέχρι δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή τους για τις γυναίκες ή τρία για τους άνδρες). Επιπλέον ποσό 3.000 ευρώ λαμβάνουν οι άνεργοι που διακόπτουν την επιδότηση ανεργίας μέχρι τον δεύτερο (2ο) μήνα της επιδότησής τους, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα