Κοντά στα 91 δολ. το αργό

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 08:04

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη – κοντά στα 91 δολ. το βαρέλι – μετά την άνοδό του εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού για να στηρίξει την οικονομία, τονώνοντας τη ζήτηση για το καύσιμο στη μεγαλύτερη χώρας κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Χθες οι τιμές του πετρελαίου ακολούθησαν τις αγορές αξιών και κινήθηκαν πτωτικά μετά το σχόλιο της Goldman Sachs & Co. σε έκθεση για την Ιαπωνία – τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού πετρελαίου στον κόσμο – ότι μάλλον βρίσκεται σε ύφεση. Οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά μετά την άνοδο των μετοχών στις ΗΠΑ, εν μέσω των εικασιών της μείωσης των επιτοκίων. Ο ΟΠΕΚ είναι απίθανο να αλλάξει την παραγωγή του κατά τη συνεδρίασή του την 1η Φεβρουαρίου στη Βιέννη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 90,81 δολ. το βαρέλι, 81 σεντς χαμηλότερα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 12:19 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 28 σεντς, ποσοστό 0,3%, για να κλείσει στα 90,99 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές του αργού αναρριχήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 100,09 δολ. το βαρέλι στις 3 Ιανουαρίου. Φέτος οι τιμές του είναι 69% υψηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 91,23 δολ. το βαρέλι, 15 σεντς χαμηλότερα στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 12:14 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες το μπρεντ σημείωσε άνοδο 48 σεντς, ποσοστό 0,5%, για να κλείσει στα 91,38 δολ. το βαρέλι. Το μπρεντ αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 98,50 δολ. το βαρέλι στις 3 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα