Deutsche Telekom: Λιγότεροι οι πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 13:22

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ από μισό εκατομμύριο πελάτες στο τμήμα σταθερής τηλεφωνίας έχασε η Deutsche Telekom κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2007, ωστόσο η πελατειακή βάση της μονάδας κινητής τηλεφωνίας T-Mobile ενισχύθηκε σημαντικά.

Όπως ανακοινώθηκε από τον γερμανικό όμιλο τηλεπικοινωνίας, οι απώλειες στο τμήμα σταθερής τηλεφωνίας ανήλθαν σε 537.000 πελάτες, αυξάνοντας τις συνολικές απώλειές της για το σύνολο του 2007 στα 31 εκατ. πελάτες.

Αντίθετα, άνοδο των πελατών της είδε η μονάδα T-Mobile, η οποία παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι πελάτες της μονάδας στη Γερμανία ανήλθαν στο τέλος του 2007 σε σχεδόν 36 εκατ., 14,5% περισσότεροι σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ισχυρή ήταν, σύμφωνα με την εταιρεία, και η ζήτηση για τα iPhone. Από την πρώτη ημέρα της διάθεσής τους στη Γερμανία το Νοέμβριο μέχρι τα τέλη του έτους οι πωλήσεις του είχαν φτάσει στις 70.000 συσκευές. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει υπογράψει με την Apple διετές συμβόλαιο για την αποκλειστική διάθεση του προϊόντος στη γερμανική αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα