TOUSA: Αίτηση για υπαγωγή στο κεφάλαιο 11 του Αμερικανικού Κώδικα Πτώχευσης

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 15:13

Αίτηση για υπαγωγή στις προστατευτικές διατάξεις του Κεφαλαίου 11 του Αμερικάνικου Κώδικα Πτώχευσης κατέθεσε η TOUSA και ορισμένες θυγατρικές της, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής, μητρικής της πρώτης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εταιρείες TOUSA Homes Inc., Newmark Homes LP. Καθώς και εταιρείες που αντιπροσωπεύουν όλες τις εμπορικές ονομασίες: Engle Homes, Newmark Homes, Fedrick, Harris Estate Homes και Trophy Homes.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η TOUSA προχωρά στην κίνηση αυτή προκειμένου να μπορέσει να εφαρμοστεί η προτεινόμενη αναδιοργάνωσή της και έχοντας λάβει την υποστήριξη από περισσότερους από το 50% των κατόχων ομολογιών κυρίων δανείων (Senior Noteholders) στους προτεινόμενους όρους για αναμόρφωση των κεφαλαίων της και όλων των μη εξασφαλισμένων οφειλών της.

Η συμφωνία με τους Senior Noteholders υπόκειται σε προϋποθέσεις και υπόκειται επίσης σε μία ρήτρα «εξόδου από τη συμφωνία (fiduciary out) που μπορεί να εξασκηθεί τόσο από την εταιρεία όσο και από τους Senior Noteholders υπό ορισμένες προϋποθέσεις, σημειώνει η TOUSA.

Οι θυγατρικές εταιρείες Universal Land Title Inc., Preferred Home Mortgage Company και Alliance Insurance και Information Services δεν περιλαμβάνονται στην κατάθεση και δεν θα επηρεαστούν, διευκρινίζεται.

«Η προτεινόμενη αναδιάρθρωση της εταιρείας είναι το αποτέλεσμα μιας δραματικής ύφεσης στην αμερικάνικη στεγαστική αγορά, η οποία επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών εξαιτίας ποικίλων παραγόντων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σφοδρές επιπτώσεις ρευστότητας στην πιστωτική αγορά και την αγορά υποθηκών, μειωμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αυξημένα αποθεματικά κατοικιών και κατασχέσεις και πίεση στις τιμές των κατοικιών προς τα κάτω. Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν συμβάλλει σε χαμηλότερες ακαθάριστες πωλήσεις και σε υψηλότερα ποσοστά ακυρώσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΥΜΠ



Σχολιασμένα