Ζημίες 422 εκατ. δολ. για την Countrywide στο δ' τρίμηνο

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 15:25
UPD:15:40

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ τις προβλέψεις των αναλυτών οι ζημίες της Countrywide Financial στο τέταρτο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, φτάνοντας στα 422 εκατ. δολάρια ή 79 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 621,6 εκατ. δολαρίων που είχε εμφανίσει η εταιρεία το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

Οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο πως οι ζημίες της αμερικανικής μονάδας χορήγησης στεγαστικών δανείων, η οποία επλήγη σοβαρά από την κρίση στα subprime και αποτελεί πλέον αντικείμενο εξαγοράς της Bank of America, θα ανέρχονταν σε 28 σεντς ανά μετοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Countrywide, ¶ντζελο Μοτζίλο, συμφώνησε στις 11 Ιανουαρίου να πουλήσει την εταιρεία στην Bank of America – τη Νο2 τράπεζα στις ΗΠΑ – έναντι τεσσάρων δισ. δολαρίων σε μετοχές, μη μπορώντας να εκπληρώσει τη δέσμευσή του τον περασμένο Οκτώβριο να την επαναφέρει στην κερδοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο του 2007 ζημίες ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, τις πρώτες των τελευταίων 25 ετών, έχοντας υποστεί σημαντικό πλήγμα από την έκθεσή την στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα