KPMG: Παρουσίαση επενδυτικού οδηγού

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 18:06

Με αξιοσημείωτη προσέλευση των εκπροσώπων πρεσβειών, επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας μας πραγματοποιήθηκε χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η παρουσίαση του οδηγού προς ξένους επενδυτές “Investment in Greece” που η KPMG εκδίδει ανά τριετία.

Την επικαιροποιημένη, έβδομη έκδοση του οδηγού που ενημερώνει υποψήφιους ξένους επενδυτές για βασικά φορολογικά, εργασιακά και νομικά ζητήματα που ισχύουν στη χώρα μας, χαιρέτισε με ομιλία του ο υπουργός ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη παρουσίαση του οδηγού από τον Μάριο Τ. Κυριάκου, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, KPMG, ο οποίος αναφέρθηκε σε έρευνα της KPMG International που αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ως τόπος προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, κυρίως, λόγω του ιδιαίτερα πολύπλοκου νομοθετικού πλαισίου της, το οποίο, σταδιακά απλοποιείται αλλά η διαδικασία απλοποίησης χρειάζεται επιτάχυνση.

Ο υπουργός ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί σημαντικότατα βήματα για την τόνωση των ξένων επενδύσεων με αιχμή τον Επενδυτικό Νόμο 3299/2004, ενώ τόνισε ότι, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση σκοπεύει να ασχοληθεί με το θέμα του ανταγωνισμού. Αναφέρθηκε, τέλος, στο Νόμο 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών, μετά την τελευταία του τροποποίηση με το Νόμο 3604/2007, λέγοντας ότι η πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι να προχωρήσει σε περαιτέρω απλούστευση της διαδικασίας σύστασης ανωνύμων εταιρειών.

Στη συνέχεια, ο Γεώργιος Μαυραγάνης, γενικός διευθυντής τμήματος φορολογικών υπηρεσιών της KPMG, παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας της KPMG International η οποία κατέγραψε τις απόψεις μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων όσον αφορά τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εναρμόνιση της φορολογικής βάσης. Σύμφωνα με τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας, οι εξειδικευμένοι στα φορολογικά θέματα επαγγελματίες υποστηρίζουν ένθερμα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα