Διακήρυξη εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή οικονομία και έκκληση για συνεργασία

Στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της συνάντησης Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 18:57

Για απόψε είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των ηγετών των τεσσάρων μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης στο Λονδίνο, με βασικό θέμα τις οικονομικές προοπτικές μετά την κατάσταση που δημιουργήθηκε με αφορμή την κρίση του τομέα στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης στις ΗΠΑ.

Το προσχέδιο -που περιήλθε στην κατοχή του Reuters- των συμπερασμάτων που θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας- προσφέρει ελάχιστα παραπάνω από μια διακήρυξη εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή οικονομία και στην εκ μέρους της αντιμετώπιση της «καταιγίδας» καθώς και μια έκκληση για ενίσχυση της συνεργασίας.

Ειδικότερα το κοινό ανακοινωθέν -σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει στη διάθεση του το πρακτορείο Reuters- θα αναφέρει πως «ο πρόσφατος οικονομικός κυκλώνας έχει αυξήσει τους κινδύνους για το 2008. Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε στενά για να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα και να εμβαθύνουμε την οικονομική μεταρρύθμιση».

Το βράδυ (στις 21:30 ώρα Ελλάδος) και πριν τη συνέχιση των συνομιλιών κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου, έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, της Γερμανίδας καγκελαρίου ¶νγκελα Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, του Ιταλού πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα