Ιχθ. Σελόντα: Εξαγορά του 65% της Ιχθ. Κούμαρος και του 100% της Ιχθ. Εχινάδων

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 09:46
UPD:09:53

Στην εξαγορά ποσοστού 65% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιχθυοτροφεία Κούμαρος ΑΕ προέβη στις 24 Ιανουαρίου 2008 η Ιχθυοτροφεία Σελόντα. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 144.950,00 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κούμαρος ιδρύθηκε ως ανώνυμη τον Δεκέμβριο του 2007 και προέρχεται από συγχώνευση δύο ομορρύθμων εταιρειών. Η επιχείρηση διαθέτει δύο άδειες παραγωγής μεσογειακών ειδών στην περιοχή του Αστακού Αιτολωακαρνανίας, περιοχή που έχει ήδη παραγωγική δράση ο όμιλος Σελόντα.

Η ανωτέρω εξαγορά εντάσσεται, σύμφωνα με τη Σελόντα, στον σχεδιασμό για επέκταση της παραγωγικής δράσης του ομίλου στον κλάδο της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας και στόχος είναι η άμεση παραγωγική ενεργοποίηση της νέας εταιρείας.

Επιπλέον, στις 25 του μηνός η Σελόντα προέβη στην εξαγορά του 100% των μετοχών της Ιχθυοτροφεία Εχινάδων, έναντι 1.100.000,00 ευρώ.

Η Εχινάδες είναι ένα ιχθυοτροφείο πλήρως εξοπλισμένο σε λειτουργία, διαθέτει άδειες θαλάσσιας εκτροφής μεσογειακών ειδών με παραγωγική δυναμικότητα που μπορεί να φτάσει τους 700 τόνους στην περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, περιοχή που έχει ήδη παραγωγική δράση ο Όμιλος Σελόντα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας..

Η ανωτέρω εξαγορά εντάσσεται στον σχεδιασμό για επέκταση της παραγωγικής δράσης του ομίλου στον κλάδο της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, και κυρίως στην παραγωγική ενίσχυση ήδη υφιστάμενων παραγωγικών πάρκων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα