SAP: Αισιόδοξες εκτιμήσεις για περιθώρια κέρδους και πωλήσεις το 2008

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 15:16

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ περιθώρια κερδοφορίας και έσοδα αναμένει η SAP για τη φετινή χρονιά, έπειτα από την εξαγορά της γαλλικής ανταγωνίστριάς της Business Objects τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα λειτουργικά κέρδη της μεγαλύτερης κατασκευάστριας επιχειρηματικού λογισμικού παγκοσμίως, ως ποσοστό των πωλήσεων, εξαιρουμένων των δαπανών που σχετίζονται με εξαγορές, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν ως και στο 28% έναντι 27,3% που ήταν πέρυσι.

Παράλληλα, τα έσοδα από την πώληση λογισμικού και υπηρεσιών, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών μεταβολών, αναμένεται να ενισχυθούν ως 27%, ωθούμενα από την εξαγορά της Business Objects.

«Υπάρχει πολύ ζήτηση εκεί έξω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χένινγκ Κάγκερμαν, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης θα πλήξει τις καταναλωτικές δαπάνες για επιχειρηματικό λογισμικό.

Τα κέρδη της γερμανικής εταιρείας υποχώρησαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2007 στα 756 εκατ. ευρώ, έναντι 804 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2006, ωστόσο διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα