Παρουσίαση των εταιρειών της ΕΝ.Α στην ΕΘΕ

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 15:43
UPD:15:45

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η παρουσίαση των εταιρειών Epsilon NET, MEDITERRA και ENVITEC, οι οποίες είναι οι τρεις πρώτες εταιρείες που θα εισέλθουν τη νέα Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α) του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την παρουσίαση των εταιρειών προλόγισε ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Χ.Α.Ε κ. Γκίκας Μάναλης, ο οποίος ανέπτυξε τη σημασία της νέας αγοράς.

Την εταιρεία πληροφορικής Epsilon NET παρουσίασε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλός της κ. Ι. Μίχος. Η EPSILON NET A.E. δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη τυποποιημένου λογισμικού για λογιστικά γραφεία και επιχειρήσεις (εμπορολογιστικές εφαρμογές και μισθοδοσία) και στις βάσεις δεδομένων & τις υπηρεσίες ενημέρωσης για τη φορολογική και εργατική νομοθεσία μέσω του διαδικτύου. Δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών με την παροχή εξειδικευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής πιστοποίησης.

Όπως αναφέρθηκε, η σταθερή ανοδική της πορεία (20% - 25% σε ετήσια κλίμακα) όλα τα προηγούμενα χρόνια και το ευρύ πελατολόγιο της (17.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες - πανελλαδικό δίκτυο 110 πιστοποιημένων αντιπροσώπων) αποτελούν τα ισχυρά σημεία που ενισχύουν την αναπτυξιακή της στρατηγική.

Η εταιρία, με έδρα την Θεσσαλονίκη, αναπτύσσει τις εργασίες της σε πανελλαδική κλίμακα κυρίως στον τομέα της Πληροφορικής και έχει συμπεριληφθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ανάμεσα στις 500 πιο δυναμικές επιχειρήσεις της Ευρώπης (σύμφωνα με την κατάταξη “Europe’s Growth Plus Top 500). Σύμβουλος της εταιρίας είναι η Τράπεζα Κύπρου.

Την εταιρία MEDITERRA παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλός της κ. Ι. Μανδάλας. Η Mediterra ΑΕ είναι εταιρεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και αναπτύσσει το δίκτυο καταστημάτων mastihashop. Στη μετοχική της σύνθεση συμμετέχει η Attica Ventures και ο όμιλος Τσάκου. Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2002 από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου με σκοπό την ανάπτυξη των καταστημάτων mastihashop και την παραγωγή προϊόντων μαστίχας.

Σήμερα, η εταιρεία αποτελεί τον διανομέα μαστίχας στην Ελλάδα (20 τόνοι) και διατηρεί 12 καταστήματα (10 στην Ελλάδα και 2 στο εξωτερικό). Παράλληλα, από το 2007, έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη δύο νέων σειρών προϊόντων, της σειράς cultura mediterra και της σειράς mastihashoptherapy. Η σειρά cultura mediterra (τρόφιμα) διακινείται μέσω της εταιρείας Ατλάντα στα καταστήματα τροφίμων ενώ η σειρά mastihashoptherapy διανέμεται από την Mediterra ΑΕ αποκλειστικά στα ελληνικά φαρμακεία και από την εταιρεία Pharmagora του ομίλου Alapis στα φαρμακεία πέντε χωρών. Από τις αρχές του προηγούμενου έτους, η εταιρεία έχει θέσει σε λειτουργία την πρώτη της παραγωγική μονάδα την οποία και στοχεύει να διευρύνει στο άμεσο μέλλον.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για τη χρήση του 2007 έφθασε στα 7.235.000 € με εκτιμώμενα καθαρά κέρδη προ φόρων 300.000 €. Με την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της περιόδου 2008-2011 προβλέπεται να παραχθούν 200 νέα προϊόντα για τις ανάγκες όλων των εταιρικών business units και με στόχο τη διάθεσή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον, για την ίδια πάντα περίοδο, προβλέπεται η διεύρυνση των παραγωγικών υποδομών και δραστηριοτήτων και η ίδρυση νέων καταστημάτων.

Σύμβουλος της Εταιρίας είναι η Grant Thornton και η Τράπεζα Αττικής.

ENVITEC (Κατασκευαστική Εταιρία Βιολογικών Καθαρισμών και Διαχείρισης Απορριμμάτων)

Την εταιρία ENVITEC παρουσίασε ο Πρόεδρός της κ. Χ. Δρακόπουλος. Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό και τη δομή του Ομίλου της ENVITEC. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι κύριοι τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας, οι οποίοι είναι η ανάληψη μελετών, κατασκευής και λειτουργίας έργων προστασίας του περιβάλλοντος (Αστικά απορρίμματα, Βιολογικοί καθαρισμοί αστικών λυμάτων, διύλιση και διαχείριση πόσιμου νερού και Κατασκευή έργων Α.Π.Ε.) και ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Αιολική ενέργεια, Ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά) και Βιομάζα). Τονίστηκε ότι η εταιρεία είναι πρωτοπόρος στους τομείς της λειτουργίας εργοστασίων μηχανικής ανακύκλωσης και της επεξεργασίας αστικών λυμάτων ενώ διαθέτει και Εργοληπτικό Πτυχίο Ε’ Τάξης.

Στην συνέχεια έγινε περαιτέρω ανάλυση των δραστηριοτήτων της ENVITEC με παρουσίαση των εκτελεσμένων έργων όπως το εργοστάσιο ανακύκλωσης απορριμμάτων και Χ.Υ.Τ.Υ του Νομού Χανίων που αποτέλεσε τη βάση για την οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων του Ν. Χανίων. Η Εταιρεία ολοκληρώνει επίσης την περιβαλλοντική αποκατάσταση της χαράδρας του Κουρουπητού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους βιολογικούς καθαρισμούς BioBlock, τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Εταιρεία και αποτελεί ευρεσιτεχνία της (η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση κατοχύρωσης στο European Patent Office με έδρα το Μόναχο). Επίσης, έγινε αναφορά στις νέες συμβάσεις περιβαλλοντικών έργων ύψους € 55 εκατ. που υπέγραψε η Εταιρεία και στις λειτουργούσες επενδύσεις σε τρία αιολικά πάρκα ισχύος 16,5MW. Σημειώνεται ότι, εκκρεμούν αιτήσεις άνω των 164 MW για αιολικά πάρκα και άνω των 10 MW για φωτοβολταϊκά πάρκα.

Η παρουσίαση έκλεισε με τους στόχους και τις προοπτικές της Εταιρείας.

Σύμβουλος της εταιρείας είναι η ΚΥΚΛΟΣ Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα