Ιαπωνία: Ταχεία η μείωση των μισθών

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 07:41

ΜΕΙΩΣΗ με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών σημείωσαν τον Δεκέμβριο οι μισθοί στην Ιαπωνία καθώς μειώθηκαν το μπόνους, περιορίζοντας τις προσδοκίες ότι οι καταναλωτές θα βοηθήσουν την οικονομία να ξεπεράσει τη μείωση της εξωτερικής ζήτησης.

Οι μηνιαίοι μισθοί συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών και των μπόνους υποχώρησαν 1,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας της Ιαπωνίας στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι οι μισθοί θα μειωθούν κατά 0,1%.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 106,31 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 12:27 μ.μ. στο Τόκυο από 106,57 που ήταν πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων.

Κατά μέσον όρο οι μισθοί μειώθηκαν 0,7% φθάνοντας στα 330.212 γιέν (3.090 δολ.) το 2007, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση σε τρία χρόνια. Οι μισθοί είναι περίπου 11% χαμηλότεροι από ότι ήταν πριν από μία εκαετία.

Οι εργαζόμενοι με ημιαπασχόληση αυξήθηκαν 4% πέρυσι καταδεικνύοντας ότι οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν το κόστος προσλαμβάνοντας φθηνότερο εργατικό δυναμικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα