Ανησυχία από εντοπισμό μεταλλικού αντικειμένου κάτω από προσαραγμένο πλοίο

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για νάρκη βυθού
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 14:06

Στρογγυλό μεταλλικό αντικείμενο, το οποίο κατά τις πρώτες εκτιμήσεις είναι νάρκη βυθού, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ¶κρας Επανομής, πολύ κοντά στο προσαραγμένο φορτηγό πλοίο «GERDA VESTA» σημαίας Παναμά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ανίχνευσης της θαλάσσιας περιοχής ¶κρας Επανομής για παροχή υπηρεσιών ναυαγιαίρεσης στο προσαραγμένο πλοίο, διαπιστώθηκε χθες από ιδιώτες δύτες ότι η καδένα της αριστερής άγκυρας που βρίσκεται ποντισμένη σε βάθος θάλασσας περίπου 3,5 μ. και σε απόσταση περίπου 150 μ. από την ακτή, διέρχεται πάνω από μεγάλο στρογγυλό αντικείμενο, το οποίο από πρώτες εκτιμήσεις φέρεται ότι είναι νάρκη βυθού.

Με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε εγγράφως ο πλοίαρχος του πλοίου προκειμένου να μην προβεί σε χειρισμούς της άγκυρας και εν γένει κινήσεις του πλοίου, μέχρι να εξεταστεί το προαναφερόμενο αντικείμενο.

Η ανωτέρω θαλάσσια περιοχή επιτηρείται από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και από την ξηρά από περιπολικό όχημα του Λ.Σ.. Επίσης ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα