Mizuho, MUFJ: Στα τρία δισ. δολ. οι συνολικές ζημίες από τα ενυπόθηκα

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 15:10
UPD:15:11

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ζημίες, σχετιζόμενες με επενδύσεις στον τομέα των ενυπόθηκων δανείων, ύψους τριών δισ. δολαρίων, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας, Mizuho Financial Group και Mitsubishi UFJ Financial Group.

Ειδικότερα, η έκθεση της Mizuho σε ενυπόθηκα δάνεια οδήγησε κατά τη διάρκεια του τρίτου οικονομικού τριμήνου σε απώλειες 275 δισ. γιεν (2,6 δισ. δολαρίων), με αποτέλεσμα τα κέρδη της εταιρείας να σημειώσουν πτώση 65% στα 66 δισ. γιεν (620 εκατ. δολάρια).

Η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της Mitsubishi UFJ κατέγραψε αντίστοιχες απώλειες ύψους 51 δισ. γιεν, με τα κέρδη της να υποχωρούν στο ίδιο διάστημα κατά 68%.

Οι ζημίες από τις απομειώσεις τίτλων συνδεδεμένων με ενυπόθηκα δάνεια έχουν πλήξει σοβαρά τις ιαπωνικές τράπεζες, οι οποίες αγωνίζονται ήδη να ενισχύσουν τους τομείς χορήγησης δανείων, καθώς η οικονομία της χώρας οδεύει προς ύφεση.

Μεγαλύτερες των αναμενόμενων ζημίες από την έκθεσή τους στα ενυπόθηκα δάνεια ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα και οι Sumitomo Mitsui Financial Group και Sumitomo Trust & Banking.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα