Προσφυγή της Κομισιόν για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 15:50

Aιτιολογημένη γνώμη, που αποτελεί το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας προσφυγής αποφάσισε να στείλει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 11 κράτη-μέλη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, κρίνοντας ότι δεν έχουν εφαρμόσει πλήρως τους κανόνες της ΕΕ που αφορούν την απαγόρευση των διακρίσεων στην απασχόληση και την επαγγελματική δραστηριότητα λόγω θρησκείας, πεποιθήσεων, ηλικίας, αναπηρίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την Τσεχία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Μάλτα, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και την Ελλάδα, οι οποίες, όπως προβλέπεται από τη σχετική κοινοτική διαδικασία, διαθέτουν δύο μήνες προθεσμία για να απαντήσουν στις παρατηρήσεις της Επιτροπής.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι παρατηρήσεις της Επιτροπής επικεντρώνονται σε δύο τομείς και ειδικότερα στο λανθασμένο, κατά το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας, ορισμό της παρενόχλησης και την εξαίρεση των υπηρεσιών των πυροσβεστών από το πεδίο εφαρμογής της οδηγίας για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση (2000/78/EΚ) που εκδόθηκε το 2000. Η προθεσμία για τη μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο των κρατών-μελών έληξε το Δεκέμβριο του 2003.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα