Θεσσαλονίκη - Σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης νάρκης

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 10:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Επανομής Θεσσαλονίκης, επιχείρηση για την εξουδετέρωση νάρκης από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/31/1469999.htm .

Η παλιά νάρκη εντοπίστηκε τυχαία σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο όπου τη Δευτέρα προσάραξε το φορτηγό πλοίο «GERDA VESTA», σημαίας Παναμά, λόγω των σφοδρών ανέμων. Βρίσκεται σε απόσταση πενήντα περίπου μέτρων από την ακτή και σε βάθος 4 μέτρων.

Όπως ανακοινώθηκε από το κεντρικό λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, στην επιχείρηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων, πυροτεχνουργοί του Πολεμικού Ναυτικού, λιμενικοί, ενώ η θαλάσσια περιοχή «¶κρα» όπου εντοπίστηκε η νάρκη, αποκλείστηκε.

Με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε εγγράφως ο πλοίαρχος του πλοίου προκειμένου να μην προβεί σε χειρισμούς της άγκυρας και εν γένει κινήσεις του πλοίου, ενώ η θαλάσσια περιοχή επιτηρείται από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και από την ξηρά από περιπολικό όχημα του Λ.Σ.. Επίσης ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα