Συμμετοχή στην απεργία στις 13/2 κατά των ενοποιήσεων

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 16:21

Το συντονισμό των κινητοποιήσεών τους αλλά και τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 13ης Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι ενώσεις των εργαζομένων των υπό ενοποίηση ταμείων (σε ενιαίο ταμείο Επιστημόνων).

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση μηχανικών, γιατρών, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών, δημοσιογράφων και γενικά εργαζόμενων στον Τύπο, και νομικών, που εκδόθηκε μετά τη συνάντησή των εκπροσώπων τους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, από τις μέχρι τώρα συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης δεν παρουσιάσθηκε ούτε ένα επιχείρημα το οποίο να συνηγορεί υπέρ της ενοποίησης των συγκεκριμένων Ταμείων.

«Δεν γίνεται διάλογος γιατί το Υπουργείο δεν καταθέτει ένα σχέδιο, δεν το τεκμηριώνει με μελέτη, ως όφειλε, αλλά ούτε με οποιοδήποτε στοιχείο, δεν αφήνει χρόνο παράθεσης προτάσεων και συζήτησης τους. Η ανακοίνωση ότι θα κατατεθεί σχέδιο νόμου μέσα στο Φεβρουάριο, με αυτές τις προϋποθέσεις, αποτελεί πλήγμα στις δημοκρατικές διαδικασίες» προστίθεται στην κοινή ανακοίνωση.

Τέλος, οι επιστημονικοί φορείς γνωστοποιούν πως θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο προαύλιο της Βουλής στις 15 Φεβρουαρίου, την ώρα που θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το Ασφαλιστικό, ενώ την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, στις 12.00, έχει ζητηθεί συνάντηση των εκπροσώπων όλων των φορέων με την Υπουργό και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα