Μέχρι τις 8/2 οι προσφορές για το σλοβενικό χρηματιστήριο

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2008 15:52
UPD:15:56

Oι ιδιοκτήτες του χρηματιστηρίου της Λιουμπλιάνα αναμένουν τις μη δεσμευτικές προσφορές για την πώληση ποσοστού 64,15% του χρηματιστηρίου έως την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εκπροσωπεί τους μετόχους.

«Σχεδιάζουμε να επιλέξουμε αυτούς με τις καλύτερες προσφορές που θα λάβουν μέρος στην επόμενη φάση της διαδικασίας πώλησης την επόμενη εβδομάδα. Αναμένουμε την πώληση του ποσοστού στο χρηματιστήριο μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο», δήλωσε στο Reuters o Andrej Zejn, γενικός διευθυντής της Αrkas.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, η επιλογή θα μπορούσε να γίνει σύμφωνα με την τιμή της προσφοράς, τα σχέδια για την στρατηγική ανάπτυξη του χρηματιστηρίου και την επιθυμία για ενεργή συμμετοχή του επενδυτή στην ανάπτυξη της σλοβενικής κεφαλαιαγοράς.

Την πρόθεσή τους να καταθέσουν προσφορές έχουν ήδη ανακοινώσει το Χρηματιστήριο Αθηνών και το χρηματιστήριο της Βαρσοβίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης το Euronext, η ΟΜΧ και τα χρηματιστήρια της Βιέννης και του Μιλάνου.

Στο χρηματιστήριο είναι εισηγμένες 187 εταιρείες με συνολική κεφαλαιοποίηση 25 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα