Ετοιμο σε έξι μήνες το σχέδιο για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες

Επελέγη ο σύμβουλος του υπουργείου Μεταφορών
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008 15:47

Eντός εξαμήνου αναμένεται να έχει εξειδικευτεί το σχέδιο για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες και τις Νέες Τεχνολογίες, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης. Ήδη όπως εκανε γνωστό ο κ. Χατζηδάκης, έχει επιλεγεί ο σύμβουλος του υπουργείου για το έργο, που είναι η εταιρεία συμβούλων ΑΤ Kearny. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί εντός του καλοκαιριού στους εμπλεκόμενους φορείς και στις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Από το υπουργείο Μεταφορών εκτιμάται ότι το κόστος υλοποίησης του σχεδίου θα ανέλθει στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η χρηματοδότηση θα προέλθει από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και από τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, μέχρι στιγμής δεν έχουν ακόμη καθοριστεί τα ποσοστά συμμετοχής, καθώς αυτά θα προκύψουν ανάλογα από το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, ύστερα από την εισήγηση του ειδικού συμβούλου.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες και τις Νέες Τεχνολογίες 2008-2013, ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι βασίζεται σε δύο πυλώνες: «στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός κατάλληλου πλαισίου που θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής και στη στρατηγική αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων εθνικών και κοινοτικών πόρων, αλλά και στην ενεργοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων».

Όπως είπε, οι τρεις άξονες της στρατηγικής είναι η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών, η εισαγωγή-ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και οι πιλοτικές δράσεις για τους πολίτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα