Πτώση πάνω από 4% στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 10:20

«ΒΟΥΤΙΑ» πάνω από 4% σημείωσαν σήμερα οι δείκτες του ιαπωνικού χρηματιστηρίου εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για το ενδεχόμενο οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ.

Πλήγμα στην επενδυτική ψυχολογία επέφερε και μία σειρά αποθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Σημειώνεται ότι το σχεδόν το 15% των ιαπωνικών εταιρειών που έχουν ήδη ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους σε ό,τι αφορά την κερδοφορία τους στο σύνολο της χρήσης.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 13.099,24 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από τις 28 Ιανουαρίου μειωμένος κατά 4,7%.

Ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 4,2% και έκλεισε στις 1.298,41 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας. Οι μετοχές των εταιρειών Advantest και Tokyo Electron υποχώρησαν κατά 9,4% και 5,3% αντιστοίχως.

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες και στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές. Στο χρηματιστήριο της Μανίλα, ο βασικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,77%.

Το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης σημείωσε πτώση κατά 3,50% και λίγο πριν το κλείσιμο η Μπανγκόκ κατέγραφε πτώση κατά 2,20% και η Βομβάη κατά 2,76%. Στο μέσον της συνεδρίασης ,η Τζακάρτα κατέγραφε πτώση κατά 3,18% και το χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ κατά 1,49%.

Τα χρηματιστήρια της Σανγκάης, της Σεούλ και της Ταιπέι παρέμειναν σήμερα κλειστά λόγω του κινεζικού νέου έτους και θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα.

Τέλος, πτώση 3,17% σημείωσε το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα