Αυξημένες κατά 22% οι πωλήσεις της Aviva στο 2007

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 10:51
UPD:10:54

ΑΥΞΗΣΗ 22% σημείωσαν οι ετήσιες πωλήσεις της Aviva στο τμήμα των ασφαλειών ζωής και συνταξιοδότησης, ως αποτέλεσμα της ισχυρής επέκτασης της εταιρείας στις αγορές του εξωτερικού.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις της ανήλθαν το 2007 σε 31,60 δισ. στερλίνες, έναντι των 25,85 δισ. στερλινών του 2006, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι τις εκτιμούσαν στα 30,82 δισ. στερλίνες.

Παρόλα αυτά, οι πωλήσεις της μεγαλύτερης ασφαλιστικής της Βρετανίας, στον τομέα των γενικών ασφαλειών, δέχθηκαν πλήγμα από τις υψηλότερες των αναμενόμενων αιτήσεις αποζημίωσης μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Βρετανία το καλοκαίρι.

Όπως είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβριο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ¶ντριου Μος, στα σχέδια της Aviva συμπεριλαμβάνεται ο διπλασιασμός των πωλήσεων ασφαλειών ζωής εντός των επόμενων τριών ετών καθώς και η αύξηση των πωλήσεων τουλάχιστον κατά 5% ετησίως στη Βρετανία και 10% στην Ευρώπη.

Επιπλέον, η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει σε περικοπές περίπου 500 θέσεων εργασίας στον τομέα γενικών ασφαλειών της Βρετανίας, ενώ πιθανόν να ανακοινώσει εντός του έτους και απολύσεις στο τμήμα ασφαλειών ζωής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα