Κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Volvo

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 11:39

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ των προσδοκιών ήταν η άνοδος της κερδοφορίας της Volvo κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, μετά την κάμψη των πωλήσεων στις ΗΠΑ, η οποία αντιστάθμισε τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας στην ανατολική Ευρώπη.

Ειδικότερα, τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 9,8% στα 4,06 δισ. σουηδικές κορόνες (628 εκατ. δολάρια), έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 4,53 δισ. κορόνες. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 84,6 δισ. κορόνες, ενισχυμένες κατά 25%.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Λάιφ Γιόχανσον, η ζήτηση στη Βόρεια Αμερική παραμένει χαμηλή, έπειτα από τη μείωση των παραγγελιών στο τμήμα φορτηγών κατά 53%, την περασμένη χρονιά.

Στην Ευρώπη, αντίθετα, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 12%, κυρίως λόγω της μεγάλης ζήτησης στις αγορές της Ρωσίας και της Πολωνίας.

Οι μετοχές της Volvo υποχωρούσαν νωρίτερα στη Στοκχόλμη κατά 3,2% στις 83,25 κορόνες. Από τις αρχές του 2008 έχουν καταγράψει απώλειες 23%, με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 177,6 δισ. κορόνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα