Σύσταση Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής για τη μετεξέλιξη της Ολυμπιακής

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 17:47

Tη σύσταση Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής για τη μετεξέλιξη της Ολυμπιακής σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στην Επιτροπή, που συστάθηκε μετά από εξουσιοδότηση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, προεδρεύει ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης και μετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εσωτερικών, καθώς και εξειδικευμένοι τεχνοκράτες, καθηγητές και επιστήμονες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο της Συντονιστικής Επιτροπής θα είναι α)η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τη χώρα και για την Ολυμπιακή, β) η ανάπτυξη ειλικρινούς διαλόγου με τους εργαζομένους, ώστε να υπάρξει κοινή προσπάθεια για μια μόνιμη και βιώσιμη λύση και γ)ο επακριβής προσδιορισμός των τεχνικών πλευρών της λύσης για την νέα εταιρική μορφή της Ολυμπιακής, καθώς και η επίβλεψη της διαδικασίας εξεύρεσης υποψηφίων επενδυτών.

«Στόχος -σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΜΕ- είναι η επιλογή ενός σχήματος, το οποίο θα είναι συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα έχει αναπτυξιακές προοπτικές και θα μπορεί να προσελκύσει αξιόπιστους επενδυτές».

Τα μέλη της Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής είναι οι:

1. Μαμμωνάς Δημοσθένης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με αναπληρωτή τον Κοντό Δημήτριο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης.

2. Μαντζουνέας Ηλίας, Προϊστάμενος Ειδικής Γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

3. Αργυρού Κωνσταντίνος, Γενικός Διευθυντής Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών με αναπληρωτή τον Γρίβα Αθανάσιο, Διευθυντή Διοικητικού Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

4. Κατσιμίχας Αλέξανδρος, Τμηματάρχης Διεύθυνσης ΔΕΚΟ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

5. Λεβέντης Γεώργιος, Καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

6. Χρυσανθάκης Χαράλαμπος, Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

7. Μπενόπουλος Γιάννος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ».

8. Παπαδημητρίου Πύρρος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Ολυμπιακή Αεροπορία-Υπηρεσίες ΑΕ».

9. Κεφαλογιάννης Μιχάλης, Οικονομολόγος.

10. Ψάρρας Αλκιβιάδης, Διδάκτωρ Εμπορικού Δικαίου.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι θα είναι η LAZARD & CO LIMITED και τρεις ελληνικές τράπεζες η NBG INTERNATIONAL LIMITED, η ALPHA BANK AE και η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ.

Νομικοί Σύμβουλοι θα είναι τα γραφεία Μ. & Π. ΜΠΕΡΝΙΤΣΑΣ (νομικοί σύμβουλοι για θέματα εθνικού δικαίου) και HOWREY LLP (νομικοί σύμβουλοι για θέματα ευρωπαϊκού δικαίου).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα