Santander: Απομειώσεις 737 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 11:29

ΚΑΜΨΗ κατέγραψαν τα κέρδη του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της Ισπανίας Banco Santander στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα απομειώσεων ύψους 737 εκατ. ευρώ, οι οποίες σχετίζονται με επενδύσεις της εταιρείας στην αμερικανική μονάδα χορήγησης δανείων Sovereign Bancorp.

Τα καθαρά κέρδη της Santander υποχώρησαν κατά 6% στα 2,49 δισ. ευρώ, από 2,65 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2006, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα την Πέμπτη. Παράλληλα, αύξησε το μέρισμά της κατά 25% στα 65 σεντς ανά μετοχή.

Η Santander παρουσίασε στο 2007 έκτακτα κέρδη 2,35 δισ. ευρώ, από πωλήσεις ενεργητικού – συμπεριλαμβανομένων στοιχείων real estate στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική – στις οποίες προέβη, προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες από την επένδυση στην Sovereign.

Οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας βάσει χρηματιστηριακής αξίας έχουν υποχωρήσει από τις αρχές του έτους κατά 22%, εν μέσω των επενδυτικών ανησυχιών για επιβράδυνση του δανεισμού και διεύρυνση των προβλημάτων στην αποπληρωμή δανείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα