Μνημόνια συνεργασίας με τη Συρία για Α.Π.Ε και τυποποίηση προϊόντων

Π. Δούκας: Τέθηκαν οι βάσεις για οικονομικές συνεργασίες
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 20:54
EPA/STR

Με την υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας από τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς, αφενός στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αφετέρου της τυποποίησης προϊόντων καθώς επίσης με την υπογραφή του πρωτοκόλλου των συμφωνιών της 7ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΔΙΕ), ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Πέτρου Δούκα στη Δαμασκό της Συρίας.

Μία επίσκεψη πολύ σημαντική, όπως είπε ο κ. Δούκας, που έβαλε τις βάσεις για οικονομικές συνεργασίες όπως του εκσυγχρονισμού και κατασκευής λιμανιών, για επισκευές και κατασκευές πλοίων, για κατασκευές δρόμων, καθώς επίσης και συνεργασιών στον τομέα του βαμβακιού, καπνού, τσιμέντων κλπ.

Συζητήσαμε, πρόσθεσε ο ίδιος, με πολύ εποικοδομητικό πνεύμα όλα τα θέματα και πιστεύουμε ότι πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες για την επίλυση τους.

Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και οι ευκαιρίες ακόμα μεγαλύτερες κατέληξε ο ίδιος.

Ως ιστορική χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Δούκα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μέγκνταντ καθώς, όπως είπε, ήταν η πιο επιτυχημένη των τελευταίων ετών ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Συρία θα προχωρήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων ιδιαίτερα στους τομείς των επενδύσεων της βιομηχανίας και του τουρισμού.

Ο κ. Δούκας από το πρωί και μέχρι σήμερα νωρίς το απόγευμα είχε συναντήσεις με πολλούς υπουργούς της Συριακής κυβέρνησης όπως τους υπουργούς Τηλεπικοινωνιών, Πληροφοριών, Εξωτερικών , Πετρελαίου και Ορυκτού πλούτου. Επίσης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Συρίας Αμπντάλα Ντάρι Ντάρι καθώς και με τον αντιπρόεδρο της χώρας στον οποίο μετέφερε γραπτό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Ο υφυπουργός αργά το απόγευμα επισκέφτηκε και έναν καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων στη Δαμασκό πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο, συνοδευόμενος από το σύνολο της ελληνικής αποστολής και τους 80 και πλέον επιχειρηματίες που τον συνόδευαν στο ταξίδι του, καθώς και το Πατριαρχείο Αντιοχείας που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πατριάρχη Ιγνάτιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα