Ιαπωνία: Μείωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2008 07:04

ΜΕΙΩΣΗ - μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν – σημείωσαν τον Δεκέμβριο οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, καθώς οι βιομηχανίες ανέστειλαν τις επενδύσεις τους εν μέσω των προσδοκιών για συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως.

Οι παραγγελίες υποχώρησαν 3,2% από τον Νοέμβριο, όταν είχαν υποχωρήσει 2,8%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 43 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι οι παραγγελίες θα μειωθούν κατά 0,2%.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές μετά την έκθεση που ανέφερε ότι η Ιαπωνία ενδέχεται να ακολουθεί τις ΗΠΑ στην ύφεση.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 107,32 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 11:37 π.μ. στο Τόκυο από 107,33 που ήταν πριν από την ανακοίνωση για τις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,8% στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης φέτος έχει σημειώσει απώλειες 14%.

Για το τρίμηνο οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 0,9% από το προηγούμενο τρίμηνο, υποχωρώντας, μετά από άνοδο 2,5% που είχαν σημειώσει το τρίτο τρίμηνο. Οι παραγγελίες μειώθηκαν 4% το 2007, σημειώνοντας την πρώτη μείωση από το 2002 όταν η οικονομία της Ιαπωνίας εξήλθε της ύφεσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα