Τρία νέα σωφρονιστικά καταστήματα με ΣΔΙΤ

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2008 10:38

ΞΕΚΙΝΗΣΕ η διάθεση στους ενδιαφερόμενους φορείς των προκηρύξεων της Α’ φάσης των κλειστών διαγωνισμών, στο πλαίσιο των έργων με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), οι οποίες αφορούν:

(1) την υλοποίηση τριών Καταστημάτων Κράτησης, με Αναθέτουσα Αρχή τη «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.». Το αντικείμενο της σύμβασης Σύμπραξης αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, τεχνική διαχείριση και συντήρηση των καταστημάτων κράτησης ΑΤΤΙΚΗ ΙΙ στον ¶γιο Ιωάννη Δήμου Σαρωνικού Κορινθίας, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ι στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΙΙ στην Κασσαβέτεια Βόλου. Η υλοποίηση του έργου εντάσσεται στον σχεδιασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση ή και σταδιακή κατάργηση των ήδη υπαρχόντων Καταστημάτων Κράτησης. Ο σχεδιασμός της σωφρονιστικής πολιτικής, αλλά και το σωφρονιστικό έργο δεν αποτελούν αντικείμενο της Σύμπραξης και ανήκουν αποκλειστικά στην Ελληνική Πολιτεία. Η διάρκεια της Σύμπραξης είναι 27 έτη και σκοπός της είναι, μεταξύ άλλων, η καλύτερη διαχείριση και συντήρηση των υποδομών που θα κατασκευασθούν, με τη θέσπιση προκαθορισμένου μηχανισμού πληρωμών και προδιαγραφών αποτελέσματος. Η τήρηση των προδιαγραφών λειτουργίας, συντήρησης και διαθεσιμότητας των κτιριακών υποδομών θα αποτελεί βασικό παράγοντα καθορισμού της αμοιβής του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ενδεικτικά, σε καθαρή παρούσα αξία, στο ποσό των 198 εκατ. ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. και πλέον του κόστους βαριάς συντήρησης και ασφάλισης των υποδομών, το οποίο εκτιμάται σε ποσοστό 20% του προϋπολογισμού. Το ποσό που θα καταβληθεί στον Ιδιωτικό Φορέα, ο οποίος θα επιλεγεί, θα οριστικοποιηθεί με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

(2) την υλοποίηση δύο κτιρίων Διοικητηρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Τρικάλων και Κορινθίας, οι οποίες από κοινού αποτελούν την Αναθέτουσα Αρχή του Έργου. Το αντικείμενο της Σύμπραξης αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των κτιρίων Διοικητηρίων. Ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης που θα επιλεγεί, θα υπογράψει μία σύμβαση Σύμπραξης με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων και μία σύμβαση Σύμπραξης με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας. Η Σύμπραξη εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για την επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος των υπηρεσιών τους και την αντικατάσταση των μισθωμένων κτιρίων με νέα κτίρια, τα οποία θα έχουν κατασκευαστεί για τη συγκεκριμένη χρήση και θα ικανοποιούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές κατασκευής αλλά και λειτουργίας, ενώ η διάρκεια της είναι 26 έτη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ενδεικτικά, σε καθαρή παρούσα αξία, στο ποσό των 40 εκατ. ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. και πλέον του κόστους βαριάς συντήρησης και ασφάλισης των υποδομών, το οποίο εκτιμάται σε ποσοστό 20% του προϋπολογισμού. Το ποσό που θα καταβληθεί στον Ιδιωτικό Φορέα, ο οποίος θα επιλεγεί, θα οριστικοποιηθεί με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Με την προκήρυξη των δύο αυτών έργων, ο συνολικός προϋπολογισμός των Συμπράξεων που έχουν μέχρι σήμερα δημοπρατηθεί ανέρχεται σε 550 εκατ. ευρώ, σε καθαρή παρούσα αξία, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχουν ήδη εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ ανέρχεται στο ποσό των 4 δις. ευρώ.

Η διανομή της προκήρυξης για το έργο των Καταστημάτων Κράτησης γίνεται από τη «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», ενώ για το έργο των κτιρίων Διοικητηρίων η διανομή γίνεται από την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ.

Οι περιληπτικές προκηρύξεις των διαγωνισμών δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ: www.sdit.mnec.gr .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα