Xstrata: Νέα βελτιωμένη προσφορά για Resource Pacific

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2008 11:03

ΝΕΑ, βελτιωμένη κατά 12% προσφορά, ύψους 1,08 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (964 δολάρια), κατέθεσε την Παρασκευή η ελβετική Xstrata για την εξαγορά της Pacific Resources, διαμηνύοντας παράλληλα ότι είναι οριστική.

Συγκεκριμένα, η Xstata προτίθεται να καταβάλει 3,20 δολάρια Αυστρ. για κάθε μετοχή της αυστραλιανής εταιρείας εξόρυξης άνθρακα. Η περίοδος αποδοχής της προσφοράς της παρατάθηκε μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Ο γενικός διευθυντής της Resource Pacific Πωλ Τζούρι δήλωσε πάντως στο Reuters πως η νέα προσφορά «δεν εντυπωσιάζει» και αποκάλυψε ότι το δ.σ. θα συστήσει στους μετόχους της εταιρείας να μην προβούν σε κάποια άμεση κίνηση. «Θεωρώ την προσφορά της Xstrata ως ένα σημάδι απελπισίας» σημείωσε ο Τζούρι.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προσφορά για την εταιρεία, ύψους 2,85 δολ. Αυστρ. ανά μετοχή, είχε κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο και απορρίφθηκε επισήμως νωρίτερα σήμερα. Σύμφωνα με την Resource Pacific, η αξία της αποτιμήθηκε – από ανεξάρτητο φορέα – στα 3,56 με 4,09 δολάρια Αυστρ. ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα