ΣΕΒ: Πρωτόκολλο συνεργασίας με Ενωση Επιμελητηρίων Συρίας

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2008 12:55

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Ένωση Επιμελητηρίων Συρίας υπέγραψε την Τετάρτη στη Δαμασκό ο ΣΕΒ κατά την επίσκεψη πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Πέτρο Δούκα, διευρύνοντας έτσι τη δικτύωσή του σε μία ακόμη αγορά της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Όπως προβλέπεται στη συμφωνία, οι κεντρικοί επιχειρηματικοί φορείς των δύο χωρών αναλαμβάνουν την ενεργοποίηση και λειτουργία του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Συρίας, με στόχο να αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο προώθησης των διμερών οικονομικών σχέσεων τόσο στον εμπορικό όσο και στον επενδυτικό τομέα, που σήμερα, κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, προσφέροντας πληροφόρηση για ευκαιρίες και διευκολύνοντας τις επαφές των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων.

Από ελληνικής πλευράς στο Συμβούλιο μετέχουν ήδη εκπρόσωποι 10 εταιρειών, που έχουν δραστηριότητα στη συριακή αγορά και μπορούν να συμβάλουν στη διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας με την εμπειρία τους για το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις ευκαιρίες και τις δυσκολίες που εντοπίζονται, ενώ επικεφαλής θα είναι ο κ. Ηλίας Στασινόπουλος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ και Πρόεδρος της εταιρίας Στασινόπουλος M.Σ. ΑΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα