Σημαντικές απώλειες για τη μετοχή της ΙΚΒ

Στον απόηχο φημών ότι χρειάζεται νέες «ενέσεις ρευστότητας»
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008 15:10
UPD:15:14

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ απώλειες της τάξεως του 20% καταγράφει η μετοχή της γερμανικής τράπεζας IKB Deutsche Industriebank, στον απόηχο δημοσιευμάτων το περασμένο σαββατοκύριακο, τα οποία την φέρουν να χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια ύψους δύο δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει την έκθεσή της σε ενυπόθηκα δάνεια.

Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι του 2007 η ΙΚΒ διεσώθη από την κρατική τράπεζα της Γερμανίας KfW και από κοινοπραξία εγχώριων τραπεζικών ομίλων, έπειτα από την αποκάλυψη της τεράστιας έκθεσής στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους χαμηλής εξασφάλισης.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η KfW, η οποία κατέχει περίπου το 40% της IKB, αδυνατεί να παράσχει νέα κεφάλαια στην τράπεζα, ενώ οι υπόλοιποι όμιλοι που συμμετείχαν στο σχέδιο διάσωσής της αρνούνται μέχρι στιγμής να αυξήσουν τις πιστωτικές τους γραμμές.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τα επιπλέον κεφάλαια είναι απαραίτητα, καθώς η IKB αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το ρίσκο των περιουσιακών στοιχείων στον ισολογισμό της από 1,35 δισ. ευρώ σε 3,3 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της τράπεζας, η οποία χορηγεί δάνεια σε επιχειρήσεις μικτού και μεσαίου μεγέθους, υποχωρούσε νωρίτερα κατά 20,8%. Από τις αρχές του 2007 οι απώλειές της έχουν φτάσει το 85%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα