Αυξήθηκαν το εννεάμηνο 2000 οι πωλήσεις της Info - Quest

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2000 18:38
UPD:18:43

Τα οικονομικά αποτελέσματα, τις δραστηριότητες και τις προοπτικές της Info – Quest παρουσίασε σήμερα στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Θ. Φέσσας.

Το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε περίπου 113 δισ. δρχ. και τα κέρδη σε 10,8 δισ. δρχ. σημειώνοντας αύξηση κατά 207% και 556% αντιστοίχως έναντι του εννεαμήνου του περασμένου έτους. Σημειώνεται, ότι στα παραπάνω οικονομικά μεγέθη έχουν προστεθεί και τα οικονομικά στοιχεία εταιρειών που εξαγοράσθηκαν μετά τον Σεπτέμβριο του 1999. Το εν λόγω χρονικό διάστημα, οι πωλήσεις της ίδιας της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 62% σε σχέση με το εννεάμηνο 1999 και έφθασαν τα 55,3 δισ. δρχ. ενώ τα κέρδη παρουσίασαν αύξηση κατά 34% και ανήλθαν σε 2,15 δισ. δρχ.

Ο κ. Φέσσας τόνισε, επίσης, ότι η αποτίμηση των επενδύσεων της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε περίπου 110 δισ. δρχ., ενώ με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής της στο ΧΑΑ, η χρηματιστηριακή της αξία αποτιμάται στα 150 δισ. δρχ. Με βάση τα παραπάνω, η διοίκηση της Info – Quest θεωρεί ότι η μετοχή της είναι σήμερα εξαιρετικά υποτιμημένη.

Oσον αφορά στην αύξηση κατά περίπου 25 δισ. δρχ. του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η οποία ολοκληρώνεται στις 23 Νοεμβρίου 2000, ο κ. Φέσσας δήλωσε ότι η επιτυχία της αύξησης είναι εξασφαλισμένη, δεδομένου ότι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο ακέραιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα