Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ για πρώτη φορά σε σύνολο τριών ημερών κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. και της Inpex Holdings Inc. μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και των μετάλλων.

Οι μετοχές της BHP αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών, μετά την άνοδο της τιμής του χαλκού και της Inpex, της μεγαλύτερης εταιρείας εξερεύνησης πετρελαίου και αερίου της Ιαπωνίας, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη. Οι μετοχές της Esprit Holdings Ltd. οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης του Χονγκ Κονγκ μετά το δημοσίευμα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις φόρων. Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Millea Holdings Inc. μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών της Ιαπωνίας, εν μέσω ανησυχιών ότι οι ζημίες από την αγορά πιστώσεων ενδέχεται να διευρυνθούν.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 139,94 μονάδες στη 1:20 μ.μ. στο Τόκυο, περιορίζοντας τις απώλειες δύο ημερών του 2%. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στην περιφέρεια εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν.

Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 13.081,17 μονάδες στην Ιαπωνία, όπου χθες οι αγορές ήταν κλειστές. Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ αναρριχήθηκε 1,8%, θέτοντας τέλος στις απώλειες τριών ημερών του 9,7%.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές του κλάδου της ενεργείας. Τις μεγαλύτερες απώλειες από το 1987 σημείωσαν οι μετοχές της American International Group Inc. μετά τον εντοπισμό αδυναμιών της ασφαλιστικής εταιρείας στην αποτίμηση των πιστωτικών εγγυήσεων.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαρτίου αναρριχήθηκε 2% χθες στη Ν. Υόρκη φθάνοντας στα 93,69 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός. Τα συμβόλαια αναρριχήθηκαν 5,3% τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Τα συμβόλαια του χαλκού κινήθηκαν ανοδικά στη Ν. Υόρκη φθάνοντας τα 3,599 δολ. η λίμπρα, τα υψηλότερα επίπεδα για τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια από τις 22 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα