Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 08:14

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία εν μέσω αβεβαιότητας για την επίδραση πιθανών πωλήσεων του πολύτιμου μετάλλου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Το G7 που συναντήθηκε στο Τόκυο το Σαββατοκύριακο είπε ότι στήριξε τις πωλήσεις χρυσού από τα αποθέματα του ΔΝΤ στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του. Το ΔΝΤ, είναι ο τρίτος κάτοχος αποθεμάτων χρυσού στον κόσμο μετά τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 922,65 δολ. η ουγγιά στις 10:13 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Και το ασήμι σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 17,51 δολ. η ουγγιά την ίδια ώρα.

Το ΔΝΤ έχει 3.217 μετρικούς τόνους χρυσού στα αποθέματά του, σύμφωνα με το World Gold Council.

Ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 11% από την έναρξη του έτους και βρίσκεται μόλις 1,5% κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ των 936,92 δολ. η ουγγιά στα οποία αναρριχήθηκε την 1η Φεβρουαρίου. Οι τιμές του παρέμεινα σταθερές παρά την υποχώρηση του πετρελαίου από τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία αναρριχήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου. Κάποιοι επενδυτές προτιμούν τον χρυσό ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού από την αύξηση των τιμών ενεργείας και του κόστους των τροφίμων.

Ο χρυσός για παράδοση Απριλίου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 926,10 δολ. η ουγγιά στις 10:25 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Το πολύτιμο μέταλλο για παράδοση Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο (Tocom), σημείωσε άνοδο 17 γιέν, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 3.191 γιέν το γραμμάριο (928 δολ. η ουγγιά) στο τέλος της πρωϊνής συνεδρίασης.

Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο της Σαγκάης λόγω του εορτασμού του Νέου Ετους της Σελήνης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα