Σε διεθνείς εξαγορές στρέφεται η Turkcell

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 11:35
UPD:11:37

ΣΕ διεθνείς εξαγορές σχεδιάζει να προχωρήσει φέτος η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας Turkcell, έχοντας ήδη καταφέρει να υπερασπιστεί τη θέση της στην εγχώρια αγορά έναντι της Vodafone, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλός της Σουρέγια Τσιλίβ.

«Θα μείνω έκπληκτος αν δεν προχωρήσουμε σε ορισμένες εξαγορές εντός του 2008», δήλωσε ο Τσιλίβ σε συνέντευξή του. «Μπορεί να είμαστε τυχεροί: οι πιστωτικές αγορές στενεύουν και η Turkcell διαθέτει άφθονο ρευστό», επισήμανε.

Από τον Ιανουάριο του 2007, όταν ο Τσιλίβ ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, η μετοχή της Turkcell έχει αναρριχηθεί κατά 54% στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, καταγράφοντας σχεδόν τριπλάσια κέρδη σε σχέση με τον γενικό δείκτη της Τουρκίας.

Στο τρίτο τρίμηνο της χρήσης, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη ρεκόρ 401,2 εκατ. δολαρίων και απέκτησε 3,5 εκατ. νέους πελάτες στο οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο η Turkcell ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Syriatel Mobile Telecom της Συρίας, όπου βλέπει «σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης». Παράλληλα, μελετά την υλοποίηση επενδύσεων και σε άλλες χώρες, τις οποίες δεν έχει ωστόσο κατονομάσει μέχρι στιγμής.

Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία έχει χάσει σε διαγωνισμούς για μονάδες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, ενώ η προσπάθειά της να ξεκινήσει δίκτυο στο Ιράν εμποδίστηκε από την κυβέρνηση της ισλαμικής χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα