ΣΒΒΕ: Συμμετοχή στο νέο δίκτυο Enterprise Europe Network–Hellas

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 12:21

Στο νέο ευρωπαϊκό δίκτυο επιχειρηματικης υποστήριξης, Enterprise Europe Network – Hellas, μέλος του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού δικτύου ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην Ευρώπη συμμετέχει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με στόχο τη συνεχή υποστήριξη των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΒΒΕ, σκοπός του νέου αυτού Ευρωπαϊκού Δικτύου είναι η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έτσι ώστε να επωφελούνται περισσότερο από τις ευκαιρίες της Ενιαίας Αγοράς.

Το Enterprise Europe Network προήλθε από την ενοποίηση των Ευρωπαϊκών Κέντρων Πληροφόρησης (Euro Info Centres) και των Κέντρων Προώθησης Καινοτομίας (Innovation Relay Centres) αποτελώντας το μοναδικό δίκτυο ολοκληρωμένης παροχής υπηρεσιών (one stop shop) προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους μέσω της διεθνοποίησής τους.

Το Enterprise Europe Network, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του τρέχοντος έτους, αποτελείται από 70 κοινοπραξίες (συνολικά περίπου 600 οργανισμούς) σε περισσότερες από 40 χώρες (κράτη μέλη της Ε.Ε., μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, υποψήφια μέλη και τρίτες χώρες).

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Enterprise Europe Network πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πανηγυρική εκδήλωση την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες παρουσία του Günter Verheugen, Αντιπροέδρου της Ε.Ε. και υπεύθυνου για θέματα Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πολιτικών ηγεσιών των ευρωπαϊκών κρατών καθώς και περίπου χιλίων εκπροσώπων οργανισμών στήριξης των επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη.

Στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης ο κ. Günter Verheugen τόνισε ότι το νέο δίκτυο θα λειτουργήσει προς όφελος των επιχειρήσεων, των τοπικών κοινωνιών και της ευρωπαϊκής οικονομίας γενικότερα. Τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στην εκδήλωση αυτή εκπροσώπησε η κα. Βλοτίδου Βανέσσα, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα