ΣΒΒΕ: ¶μεση άρση των κινητοποιήσεων στον ΟΛΘ

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 20:18

Μεγάλη ανησυχία για τις συνέπειες των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) εκφράζουν οι Επιχειρηματικοί Φορείς Βορείου Ελλάδος.

Σε ψήφισμά τους, μετά από συνεδρίασή τους στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, σημειώνουν πως οι εν λόγω κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει τεράστια ζημία στις επιχειρήσεις της περιοχής, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, να έχει επιδεινωθεί περαιτέρω η ήδη επιβαρημένη ανταγωνιστικότητά τους. Ταυτόχρονα, έχουν τεθεί σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στη Βόρεια Ελλάδα, προσθέτουν.

Παράλληλα, εκτιμούν πως θα υπάρξουν άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στους καταναλωτές, στους επιχειρηματίες, στους επαγγελματίες και στους εμπόρους της Βόρειας Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούν από την κυβέρνηση να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να συμβάλλει στην επίλυση των επαγγελματικών αιτημάτων τους, αλλά και να λάβει κάθε μέτρο για να αρθούν οι κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, καλούν όσες επιχειρήσεις έχουν υποστεί βλάβες από τις μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις των εργαζομένων να διεκδικήσουν δικαστικά τις νόμιμες αποζημιώσεις τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα