Σερβία: Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του RTB Bor

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 09:38

Τα συμβόλαια για την εκχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης και την πώληση του ενεργητικού του εξορυκτικού και μεταλλουργικού συγκροτήματος RTB Bor υπέγραψαν εκπρόσωποι της σερβικής κυβέρνησης και της αυστριακής κοινοπραξίας εταιρειών A-Tec–Brixlegg.

Πιο συγγκεκριμένα, η κοινοπραξία αγόρασε τις μονάδες εξόρυξης και επεξεργασίας χαλκού Copper Mine Bor, Copper Mine Majdanpek και Copper Smeltery and Refinery έναντι ποσού ύψους 700 εκατ. δολ. περίπου, εκ των οποίων τα 466 εκατ. δολ. είναι το αντίτιμο εξαγοράς και τα 230 εκατ. δολ. οι δεσμεύσεις για την υλοποίηση επενδύσεων.

Επίσης, βάσει του συμβολαίου, ο αγοραστής ανέλαβε τη δέσμευση να μην απολύσει κανέναν από τους 4.691 απασχολούμενους στο συγκρότημα κατά τη διάρκεια των επόμενων 3 ετών.

Από το συνολικό ύψος των προβλεπόμενων επενδύσεων 131 εκατ. δολ. θα διατεθούν για την κατασκευή νέας μονάδας επεξεργασίας χαλκού, 67,5 εκατ. δολ. για τον εκσυγχρονισμό του ορυχείου χαλκού Bor και 31,5 εκατ. για το ορυχείο χαλκού Majdanpek, ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε μετά από την υπογραφή της συμφωνίας ο υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα