Air France-KLM: Κάμψη 39% στα κέρδη γ' τριμήνου χρήσης

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 09:57
UPD:10:12

ΚΑΜΨΗ 39% κατέγραψε η κερδοφορία της Air France – KLM στο τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, καθώς οι απεργίες στις οποίες προέβησαν το διάστημα αυτό οι ιπτάμενοι συνοδοί και οι υπάλληλοι στα γκισέ της περιόρισαν τις πωλήσεις.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη αεροπορική της Ευρώπης, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 139 εκατ. ευρώ, έναντι 229 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη μείωσή τους στα 176 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 5,98 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 3,9%.

Υπενθυμίζεται ότι το ιπτάμενο προσωπικό της Air France προχώρησε τον περασμένο Οκτώβριο σε πενθήμερη απεργία, ενώ το Δεκέμβριο προχώρησαν σε τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις και οι υπάλληλοι εδάφους, διαμαρτυρόμενοι για ζητήματα πληρωμών.

Οι μετοχές της Air France έχουν υποχωρήσει φέτος κατά 19% εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο που θα έχει η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας στην αεροπορική κίνηση και καθώς η εταιρεία επιδιώκει να αγοράσει τη ζημιογόνο Alitalia. Ως αποτέλεσμα, η χρηματιστηριακή της αξία έχει περιοριστεί σε 5,85 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα